Te zien in het museum

Museum Het Bolwerk toont hoe de bewoners van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen. Het verhaal begint bij het Romeinse castellum in Aardenburg en eindigt bij de bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de Staats-Spaanse Linies, een uniek complex van vestingsteden, forten, schansen en linies. Uniek, omdat hier een deel van de ontstaansgeschiedenis van Nederland nog zichtbaar en tastbaar in het landschap is terug te vinden.

In het museumseizoen 2022 zijn de schijnwerpers gericht op:

Simon Stevin
De spotlight is dit museumseizoen gericht op de geniale homo universalis uit Brugge. Getoond worden enkele wapenfeiten van het multitalent Stevin, onder andere op het gebied van vestingbouw, taal- en rekenkunde, legermeting en zijn vriendschap met Maurits van Nassau.

Alexander Farnese
Deze expositie toont hoogtepunten uit het boeiende leven van Alexander Farnese, hertog van Parma, Piacenza en Castro. Het zwaartepunt van de expositie ligt op de betekenis van deze unieke generaal en landvoogd voor de grensstreek.